Beregning av tilskudd, budsjett, planlegging og annet snacks

sep 14, 2020Kundebrev

Hei alle sammen,
Håper dere har hatt en fin sommer, og fått litt rutiner på plass igjen.

Vi i Total har alltid vært opptatt av å bidra til å styrke bedriftene «våre»- altså dere kunder, ved nettverksbygging, planlegging, rådgivning og informasjonsdeling. Synergien mellom oss og kundene våre har aldri vært tydeligere enn i år. Når oppdragsmengden hos våre kunder er lavere enn vanlig, minker også våre daglige oppgaver. Her i Total merker vi dessverre at noen kunder fortsatt er preget av manglende oppdragsmengde selv om det begynner å røre litt på seg igjen. Vi setter derfor- som alltid- stor pris på deres anbefalinger til deres nettverk.

Her kommer en liten status, litt informasjon om tilskuddsordningen for bedrifter som har tatt tilbake permitterte i sommer, samt en oversikt over kommende frister.

Minner også om kurset 8. oktober med Heidi i Hengmed AS, som gir sine beste tips for hvordan du kan øke omsetningen ved å ta de rette valgene i sosiale medier. Dette er gratis- men husk å melde deg på ved å sende en mail til Cecilie: cecilie@totalas.no
Mer informasjon finner du her: https://facebook.com/events/s/heng-med-i-sosiale-medier/2788477141206201/?ti=icl

Budsjett og planlegging
Året 2020 har vært spesielt, og man kan synes at budsjettering og «å se i krystallkulen» er vanskeligere enn noen gang. Men det er viktigere enn noen gang å gjøre seg opp noen meninger. Se på kostnadene, hva kan kuttes i 2021? Se på omsetning, kunder og muligheter. Sett noen mål for 2021 og noen konkrete punkter for oppfølging med tidsplan. Det kan være både nyttig og motiverende. Vi bistår gjerne!

Grunnbeløpet endres
Folketrygdens grunnbeløp økes til kr.101.351, med tilbakevirkende kraft fra 1.mai 2020. Gjennomsnittlig grunnbeløp blir dermed kr.100.853. For de av våre bedriftsledere ( i tillegg aksjonær) som følger rådet med lønn opptil 6G og resten i utbytte for å unngå noe toppskatt kan de øke lønnen sin til kr.605.118 for 2020 og kr.608.106 for 2021.

Lønnsstøtteordningen for bedrifter som tok tilbake permitterte i juli og/ eller august

 • Inntil 15.000 per ansatt per måned
 • Uavhengig av andre ordninger
 • Søknadsportalen er tilgjengelig fra 3.oktober
 • Omsetningsfall gir utslag for grad av tilskudd
 • Kalkulator vedlagt for beregning
 • Må ha ansatte som er permittert per 28.05.20 og som da er tatt tilbake før juli og/ eller august.
 • Ansatte må være tatt tilbake i samme stillingsprosent som før permitteringen for å få tilskudd
 • Permitterte som tas tilbake senest 30.06 kan søke tilskudd i både juli og august
 • Permitterte som tas tilbake senest 31.07.20 kan søke tilskudd i august
 • Den ansatte må ha vært i arbeid i perioden fra tilbakekallingstidspunktet og frem til 1.oktober (kan avvikle ferie)
 • Arbeidsgiver kan ikke ha permittert, sagt opp eller redusert arbeidstiden til andre ansatte (som har sammenlignbar stilling) i perioden mellom 28.mai og 1.september (gjelder ikke hvis ansatte selv sier opp sin stilling)
 • Ansatte som det søkes tilskudd for kan ikke være oppsagt, eller selv ha sagt opp, per 1.oktober
 • Mer informasjon her: https://www.skatteetaten.no/lonnstilskudd/

Kompensasjonsordningen
Det er nå vedtatt at alle bedrifter som til sammen har mottatt kontantstøtte på over kr.15.000 må ha bekreftelse fra autorisert regnskapsfører eller revisor ved avleggelse av regnskapet for 2020 for å dokumentere at grunnlaget for kontantstøtten er korrekt. Refusjonsgraden for juni og juli reduseres til 70% og til 50% for august. Egenandelen er fjernet. August er siste måned man kan kreve kompensasjon for.

Viktige frister:

15.09.20: Betaling av skatt og arbeidsgiveravgift termin 4. Kan søkes utsettelse men da med 6% rente. Gi beskjed dersom din bedrift ønsker å søke utsettelse så fikser vi dette.

30.09.20: Frist for innlevering av årsregnskap til Brønnøysund (vedtatt)                                                   

10.10.20: Betaling av MVA for Juli & August. Kan søkes utsettelse men da med 6% rente. Gi beskjed dersom din bedrift ønsker å søke utsettelse så fikser vi dette.

15.10.20: Betaling av arbeidsgiveravgift 3.termin

21.10.20: Irene har bursdag!!! Send henne gjerne SMS (95195498) eller mail Irene@totalas.no

Hilsen oss i team Total!

Skattesmell og kompensasjonsordninger

  Restskatt og aksjebeholdningDersom du har sjekket skattemeldingen din og funnet at du skal betale restskatt så kan det være greit å være klar over at selv om det står at man må betale restskatt innen 31.05 for å unngå renter så skal man være oppmerksom på at...

Vi er imponerte over bedriftene våre!

Hei alle sammenNå nærmer det seg slutten på et meget spesielt år- og vi i Total vil gjerne få si hvor imponert vi er av bedriftene våre som i denne tiden har tenkt utenfor boksen, funnet nye løsninger og ikke minst tatt grep når det ble nødvendig.Vi ønsker som alltid...