Endringer i uken som gikk- kompensasjonsordning, søknader og permitteringer

apr 24, 2020Kundebrev

Heisann,

Det er fredag- og slutten på nok en lærerik uke for oss regnskapsførere og våre kunder.

Trykk her for kundebrev live!

Kompensasjonsordningen

I går kveld fikk Regnskap Norge endelig svar fra Skatteetaten om endring i avgjørelsen slik at lisenskostnader for programvare kan inkluderes i søknad om kompensasjon.

Egentlig skulle det bare mangle- men det måtte altså en diskusjonsrunde til.

Rett over helgen går vi i gang og sender inn korrigerte søknader på de kundene hvor lisenskostnadene er relevante kostnader.

Videre vil jeg informere om at ordningen gir en avkortning i støtten dersom selskapet går med underskudd i 2019. MEN dersom det er overskudd i januar og februar, settes underskuddet i 2019 til kr.0 i søknaden. Veldig viktig å få med seg for de det gjelder!

Permittering

Vi har vært i kontakt NAV med forskjellige saker og det er signalisert at 2 dagers varsling vil falle bort ettersom situasjonen ikke lenger er uforutsigbar. 2 dagers lønnsplikt fortsetter.

Det er enda ikke avklart når dette vil skje, men det kommer. Det vil si at dere da må gi ansatte permitteringsvarsel 14 dager før den ansatte går ut i permittering, også betaler arbeidsgiver to dager lønnsplikt.

Skattemelding 2019

Ellers så har Skatteetaten forståelse for at mange regnskapsførere nå arbeider med kompensasjonssøknader istedenfor årsoppgjør, og har gitt utsettelse til 31.07.20 på skattemeldingene for 2019.

Her i Total kommer vi til å forholde oss til fristen 31.05.20 på å ferdigstille alle årsoppgjørene, og alle kundene våre skal ha signert innen 30.06.20.

For det første er vi snart 5 måneder inn i nytt år- det er ingen grunn til at kunder ikke har gitt oss det vi trenger for å ferdigstille 2019.

For det andre er det vanskelig å få signering på dokumenter og avklaringer når kunder er på ferie- og sist men ikke minst: Vi trenger ferie vi regnskapsførere også!

Så, altså vi legger oss i selen for at våre kunder får tidlig ferdigstilt og blir ferdig med 2019 og kan konsentrere seg om 2020.

Ledig kapasitet fremover

Til slutt vil jeg nevne at her i Total la vi planer om vekst i 2020, ansatte nye dyktige regnskapsførere og har skaffet oss lokaler i Stavanger.

Når denne situasjonen oppstod- som ingen kunne forutse- hadde vi rett og slett overkapasitet.

Vi er derfor kraftig rammet- og jeg vil derfor nevne for våre gode kunder at vi setter veldig pris på at dere anbefaler oss videre.

Vi står klare for å ta imot nye kunder 😊

Frister fremover

15.05.20: Betaling av skattetrekk. Betaling av arbeidsgiveravgift (termin 2) er utsatt.

31.05.20: Levering av skattemeldinger for aksjeselskaper og næringsdrivende. Denne er utsatt til 31.07.20 men vi forholder oss til opprinnelig frist.

10.06.20: Betaling av MVA for 1.termin OG levering og betaling av MVA for mars og april (mulig denne blir utsatt)

30.06.20: Frist for fastsettelse av årsregnskap

15.07.20: Betaling av skatt og arbeidsgiveravgift for mai og juni (3.termin). Kan bli utsatt.

31.07.20: Frist for innlevering av årsregnskap til Brønnøysund

15.08.20: Frist for betaling av arbeidsgiveravgift for mars og april (termin 2)                                                                     

31.08.20: Betaling av MVA for mai og juni

01.09.20: Betaling forskuddsskatt 2.termin

DA gjenstår bare å ønske dere en riktig fin helg fra Teamet i Total Økonomistyring AS 😊

Skattesmell og kompensasjonsordninger

  Restskatt og aksjebeholdningDersom du har sjekket skattemeldingen din og funnet at du skal betale restskatt så kan det være greit å være klar over at selv om det står at man må betale restskatt innen 31.05 for å unngå renter så skal man være oppmerksom på at...

Vi er imponerte over bedriftene våre!

Hei alle sammenNå nærmer det seg slutten på et meget spesielt år- og vi i Total vil gjerne få si hvor imponert vi er av bedriftene våre som i denne tiden har tenkt utenfor boksen, funnet nye løsninger og ikke minst tatt grep når det ble nødvendig.Vi ønsker som alltid...

Beregning av tilskudd, budsjett, planlegging og annet snacks

Hei alle sammen,Håper dere har hatt en fin sommer, og fått litt rutiner på plass igjen. Vi i Total har alltid vært opptatt av å bidra til å styrke bedriftene «våre»- altså dere kunder, ved nettverksbygging, planlegging, rådgivning og informasjonsdeling. Synergien...