Konsekvenser for bedriftene våre- tiltak og råd

mar 13, 2020Kundebrev

Hei alle sammen,

Vi befinner oss i en spesiell situasjon. Det er viktig at vi er i forkant og tar nødvendige grep for å sikre bedriftenes økonomiske stilling.

Her er noen grep som dere kan vurdere:

 • Likviditeten kan bli hardt rammet. Send mail til banken og be om avdragsfrihet- dette vil i de fleste tilfeller bli innfridd.
 • Kanseller bestillinger slik at du ikke bygger opp et varelager som er usikkert når vil bli solgt.
 • Ta kontakt med huseier og inngå avtale om betaling av leie.
 • Estimer en dagsomsetning som er langt lavere enn det du er vant til. Forbered deg på å måtte drive bedriften på oppsparte midler.
 • Skaff deg kontroll på hele bildet- ta forfallsregisteret ut i excel og få oversikt over forpliktelser, ta kontakt med leverandører og be om utsettelse/ nedbetaling.
 • Send ut permitteringsvarsel tidlig, man kan alltids la være å permittere, men det er viktig at prosessen kommer tidlig i gang.
 • Skatt og arbeidsgiveravgift skal betales på mandag 16.nde mars. Total Økonomistyring forholder seg her til oppdragsavtalen og utbetaler dette iht avtalen.
 • Merverdiavgift forfaller 10.04.20. Om dere lurer på beløpet så finner dere dette under Meny- rapporter- Andre- MVA meldinger (forutsetter at regnskapet er oppdatert med alle bilag for januar og februar).

Vi holder oss løpende orientert. Vi håper det vil bli signalisert noen lettere frister i forhold til betalinger til Skatteetaten (mva, forskuddsskatt for bedrifter og arbeidsgiveravgift), men frem til vi får andre beskjeder fra myndighetene forholder vi oss til gjeldende regler.

Her i Total Økonomistyring har vi hjemmekontor, alle er fullt operative med gode arbeidsstasjoner og vil arbeide effektivt for dere.

Vi kommer til å prioritere bistand med overnevnte punkter, samt årsoppgjør i neste dagene ettersom vi ikke har oversikt over hvordan vi vil bli påvirket av eventuell sykdom.

Karlson Psykologtjenester AS tilbyr konsultasjoner via Facetime/ Skype dersom dere har behov for å snakke med noen. Ta kontakt via hjemmesiden: https://trolljakt.no/

Vår kunde Miljøxpress AS melder at deres biler kan brukes til mye, her er forslag men ikke begrenset til:

 • Vi kan tilby kunder å bestille oss for å få tilkjørt til kunder i karantene. Kunden bestiller og vi henter i butikk og leverer på trappen. 
 • Vi henter i butikk og kjører hjem til kunde og setter på trappa.
 • Vi kan henter på apotek og kjøre hjem.

Kontakt Egil på ej@dynamologistikk.no eller telefon 47932828

Som dere vet er Total Økonomistyring bygget på et prinsipp om å bygge nettverk og styrke hverandres bedrifter.

Dersom dere har innspill som andre kan dra nytte av i denne spesielle situasjonen så ta kontakt.

Vi er her om dere trenger råd eller lurer på noe 

Oppdatering frister og kompensasjonsordningen

Hei alle sammen, Her er en kjapp oppdatering (og noen punkter som kan være greit å få med seg). Kompensasjonsordningen for april Det er noen endringer, her tar vi for oss de som er aktuelle for våre kunder. I Total Økonomistyring har vi startet arbeidet med...

Oppdatering og superenkel likviditetsprognose!

Heisann, Her kommer ukens oppdateringer  Redusert arbeidsgiveravgift Reduksjon fra 14,1% til 10,1% er foreslått, og ventes vedtatt 12.05.20. For at ikke de administrative oppgavene vil føre til at «vinningen går opp i spinningen» er det lagt frem forslag at det ikke...