Oppdatering av frister og ordninger for aksjeselskaper- siste innspurt før ferie!

jul 6, 2020Kundebrev

Hei Alle Sammen,

Flere har startet ferien- juli kom litt brått på de fleste av oss tror jeg, men jeg håper dere tar dere tid til å lese dette, enten det er i siste stress for å bli ferdig til ferien, eller det er til et glass hvitvin etter grillingen med beina på bordet og i feriemodus.

Det kjekkeste først!

Vedlagt finner dere rabattkort som kunder hos oss har bestemt seg for å gi. Her er det mye nyttig for både privatpersoner og bedrifter.

Husk at rabattene gjelder alle, man trenger ikke være kunde i Total for å benytte koden.

Så hvis man tenker at den krypstrømmen i dusjen skulle vært fikset, man ønsker en ny frisyre eller det skulle være behov for leie av tilhenger eller transport- tjenester for å nevne noen, så er det bare å ta kontakt med de kjekke kundene våre som vist nederst på siden!!

Ønsker du at din bedrift skal være presentert også så kommer jeg til å sende ut informasjon igjen 01.09.20 så send meg melding innen 25.08.20 om din bedrift skal være med på ordningen.

Utbytte/ Bonus/ Lønn og Skatt

Vi får litt spørsmål om dagen relatert til utbytte/ bonus/ lønn.

For mottakeren kan det være stor forskjell skattemessig om man tar ut lønn/ bonus eller utbytte.

Dersom en person har et lønnsgrunnlag som utløser toppskatt betaler man gjerne 40-50% skatt mens på utbytte betaler man 31,68%.

Dette kan være greit å være bevist på.

Her er link til et eksempel jeg laget for en stund siden som fortsatt er relevant, men nå er skatt på utbytte 22% + en faktor på 1,44 som gir skatteprosent på 31,68% istedenfor 28,75%, om du vil vite mer:

Lønnstilskuddsordning for å ta tilbake permittert personell

Arbeidsgivere som tar tilbake ansatte fra permitteringer kan få et lønnstilskudd per ansatt for juli og august, begrenset opptil kr.15.000 per ansatt.

Portalen for å søke åpner i oktober.

https://www.skatteetaten.no/lonnstilskudd/

For å få tilskuddet må man:

  • Ha permitterte ansatte er 28.05.20
  • Ikke være under konkursbehandling
  • Betalt alle skatter, avgifter etc som forfalt før 1.september
  • Omsetningsfall på mer enn 10% for perioden du søker tilskudd for
  • Du må ha tatt tilbake ansatte som var permitterte per 28. mai 2020 i perioden juli/august. Du kan søke for juli og august, eller bare august.
  • De ansatte må være tatt tilbake i minst samme stillingsprosent som før permitteringen. Du får ikke tilskudd for ansatte som kun tas delvis tilbake fra permittering.

Eksempel:

En ansatt i full stilling (100 prosent) som per 28. mai 2020 var permittert med 50 prosent, må tas tilbake i 100 prosent stilling.

En ansatt med 50 prosent stilling og som per 28. mai var permittert 100 prosent, må tas tilbake i minst 50 prosent stilling.

  • De ansatte må fremdeles være i arbeid per 01.10.20 og den ansatte kan ikke ha sagt opp eller være oppsagt av arbeidsgiver før 01.10.20

Dersom dette er et alternativ må arbeidsgiver:

Ha tatt tilbake ansatte som var permitterte per 28. mai 2020 i perioden juli/august. Du kan søke for juli og august, eller bare august. De ansatte må være tatt tilbake i minst samme stillingsprosent som før permitteringen. Du får ikke tilskudd for ansatte som kun tas delvis tilbake fra permittering.

Eksempel:

§  En ansatt i full stilling (100 prosent) som per 28. mai 2020 var permittert med 50 prosent, må tas tilbake i 100 prosent stilling.

§  En ansatt med 50 prosent stilling og som per 28. mai var permittert 100 prosent, må tas tilbake i minst 50 prosent stilling.

Samt sørge for at alle A- meldinger er levert korrekt. Dette passer vi i Total på for de av våre kunder hvor vi har ansvar for lønn.

Linken overfor viser til en beregning av hvor mye tilskudd bedriften kan motta.

Kompensasjonsordningen

Det er nå vedtatt at alle bedrifter som til sammen har mottatt kontantstøtte på over kr.15.000 må ha bekreftelse fra autorisert regnskapsfører eller revisor ved avleggelse av regnskapet for 2020 for å dokumentere at grunnlaget for kontantstøtten er korrekt.

For de av våre kunder hvor Total har utarbeidet søknaden vil dette være problemfritt, men det er nok mange selskaper der ute som har levert dette på egenhånd. De av våre kunder som har regnskapet selv men hvor vi er tilknyttet som support på PowerOfficeGo og dere har levert søknad selv bør forberede bekreftelser straks sommerferien er over. Det er en omfattende kontroll som er pålagt.

Refusjonsgraden for juni og juli reduseres til 70% og til 50% for august. Egenandelen er fjernet.

Arbeidsgiveravgift

For mai og juni er redusert fra 14,1% til 10,1% og har endret betalingsfrist til 15.10.20. Skatteetaten vil sende ut en korrekt faktura til selskapene før forfall. Med mindre dette utgjør en veldig vesentlig post i mai og juni- regnskapet foretar vi ikke justeringer her, men korrigerer kostnadene i regnskapet når faktura fra Skatteetaten foreligger.

Dette vurderes enkeltvis ved rapportering.

Utsettelse av merverdiavgift

Flere av våre kunder har søkt utsettelse på betaling av merverdiavgift, og har fått bekreftelser på forskjellige tidspunkt.

Dette gjør at vi regnskapsførere med våre OCD- tilbøyeligheter får litt rykninger i øyenbrynene når vi skal klare å holde oversikt over alle flytende frister som plutselig er over oss.

Vi har derfor, samtidig som utsettelsene er bekreftet, lagt inn MVA til forfall på ny frist fra Skatteetaten.

Det er veldig viktig at dere vet at denne utsettelsen betyr 6% rentebelastning, og at dere gir oss beskjed dersom det skal betales før den nye fristen for å spare renter.

Viktige frister;

15.07.20: Cecilie har bursdag!!! Send henne gjerne SMS (99737672) eller mail Cecilie@totalas.no

15.07.20: Betaling av skatt for 3.termin

17.08.20: Frist for betaling av arbeidsgiveravgift for mars og april (termin 2)              

31.08.20: Levering av skattemeldinger for aksjeselskaper og næringsdrivende (vedtatt)

31.08.20: Frist for fastsettelse av årsregnskap (vedtatt)                             

31.08.20: Frist for innlevering av årsregnskap til Brønnøysund (vedtatt)                                                   

31.08.20: Betaling av MVA for mai og juni

01.09.20: Betaling forskuddsskatt 2.termin

Da gjenstår bare å ønske dere en riktig fin sommer!

Hilsen teamet i Total!


Skattesmell og kompensasjonsordninger

  Restskatt og aksjebeholdningDersom du har sjekket skattemeldingen din og funnet at du skal betale restskatt så kan det være greit å være klar over at selv om det står at man må betale restskatt innen 31.05 for å unngå renter så skal man være oppmerksom på at...

Vi er imponerte over bedriftene våre!

Hei alle sammenNå nærmer det seg slutten på et meget spesielt år- og vi i Total vil gjerne få si hvor imponert vi er av bedriftene våre som i denne tiden har tenkt utenfor boksen, funnet nye løsninger og ikke minst tatt grep når det ble nødvendig.Vi ønsker som alltid...

Beregning av tilskudd, budsjett, planlegging og annet snacks

Hei alle sammen,Håper dere har hatt en fin sommer, og fått litt rutiner på plass igjen. Vi i Total har alltid vært opptatt av å bidra til å styrke bedriftene «våre»- altså dere kunder, ved nettverksbygging, planlegging, rådgivning og informasjonsdeling. Synergien...