Vi er imponerte over bedriftene våre!

des 7, 2020Kundebrev

Hei alle sammen
Nå nærmer det seg slutten på et meget spesielt år- og vi i Total vil gjerne få si hvor imponert vi er av bedriftene våre som i denne tiden har tenkt utenfor boksen, funnet nye løsninger og ikke minst tatt grep når det ble nødvendig.
Vi ønsker som alltid å bistå kundene våre- og i dette kundebrevet kommer det derfor noen rabattordninger for både private og bedrifter, samt noen viktige punkter man må huske på i tiden som kommer.
 

Julebord, Ansatte og gaver 2020
For året 2020 er det tillatt å gi skattefrie gaver på til sammen kr.2.000 til ansatte. Det vil si at dersom den ansatte har mottatt et påskeegg, og/ eller sommergave og bedriften nå ønsker å gi en julegave så må dette ses sammen for å unngå beskatning.
Det er foreslått i statsbudsjettet for 2021 at dette skal økes til kr.5.000 men for 2020 gjelder altså grensen på kr.2.000.
Det er – grunnet begrensede muligheter for julebord -gitt anledning til at bedriften kan gi gavekort på restaurant, eller refundere kostnader til rimelige middager for at bedriftens ansatte kan gå på en middag sammen i mindre grupper. Mer at dette ikke kan gis som en pengegave på lønn eller gavekort som kan brukes til andre formål.
Da vil vi gjerne at dere legger merke til Farstad Catering’s tilbud til Total sine kunder litt lenger ned 🙂  

Hovedpunkter permitteringsregler og støtteordninger
Permittering- i korte trekk gjeldende regler per dags dato:
– 14 dagers varslingsplikt
– 10 dagers lønnsplikt
Du må varsle de ansatte som permitteres 14 dager på forhånd. Dette er hovedregelen. Når det skjer noe uforutsett, kan varselfristen være kun to dager. Situasjonen med Covid-19 anses ikke lenger som uforutsett, og så lenge ingen bedrifter kreves stengt samtidig som alle bes om å holde seg hjemme kan det være en god ide å utstede permitteringsvarsel i god tid. 

Kompensasjonsordning 2 for perioden September 2020 – Februar 2021
Viktig å gjøre oppmerksom på at det mangler forskriftsbestemmelser så dette kan endre seg noe

Portal for søknad blir tilgjengeliggjort i januar 2021

Søknadsperiode for 2 måneder om gangen (sept/okt, nov/des og jan/feb)

Kompensasjonsgrad september og oktober inntil 70% av faste, uungåelige kostnader

Kompensasjonsgrad november og desember inntil 85%

Kompensasjonsgrad januar og februar inntil 80%

Foretak med mer enn 30 prosent omsetningsfall kan søke

Nytt er at regnskapsfører eller revisor må bekrefte søknadene før innsendelse.
     
Årsoppgjør 2020
Tiden vi nå går inn i er en hektisk periode, og vi er avhengig av deres tilbakemeldinger for å få levert årsregnskapene både korrekt, og iht de frister som er satt (som foreløpig ikke er endret grunnet situasjonen med Covid-19).

For aksjonæroppgavene har vi notert oss de som leverte disse selv i 2019.For de som ikke leverte aksjonæroppgaven selv for 2019 vil vi forholde oss til oppdragsavtalen og levere denne iht oppdragsavtalen. Dersom dere skal levere denne selv må vi ha tilbakemelding om dette innen 06.12.20.

Noen forsikringsselskap sender innrapporteringsoppgavene (OTP og forsikring) direkte til dere og ikke til regnskapsfører. Viktig at dere videresender disse med en gang dere får dem.

Vi må ha kilometerstand per 31.12.20 på alle firmabiler Vil også nevne at alle daglige ledere med ansatte må passe på at deres ansatte har tatt ut ferien i år. Det er kun anledning til å maks 10 dager (ved standard 5 dagers uke) til 2020.  2020 er et annerledes år på mye- også julebord.
Farstad Catering tilbyr Total Økonomistyrings’ nettverk 10% rabatt ved bestilling av leveranser.
Spander en god julelunsj i kantinen, del opp i grupper eller send en porsjonspakket julemiddag/ lunsj til alle ansatte på Teamsmøtet. 
Ta kontakt på Post@farstad-catering.no   


Også noen viktige datoer å huske på!
10.12.20:Merverdiavgift for 5.termin
15.01.21: Skatt og Aga for 6.termin
19.01.21: Gratiskurs på Zoom for nye kunder i PowerOfficeGo. Send en mail til Linda@totalas.no og meld deg på
31.01.20: Aksjonæroppgaven
02.02.21: Linda’s Bursdag- ikke glem å gratulere: Linda@totalas.no
10.02.21: Mva oppgave 6.termin
15.02.21: Forskuddsskatt AS

 Hilsen oss i Team Total

Skattesmell og kompensasjonsordninger

  Restskatt og aksjebeholdningDersom du har sjekket skattemeldingen din og funnet at du skal betale restskatt så kan det være greit å være klar over at selv om det står at man må betale restskatt innen 31.05 for å unngå renter så skal man være oppmerksom på at...

Beregning av tilskudd, budsjett, planlegging og annet snacks

Hei alle sammen,Håper dere har hatt en fin sommer, og fått litt rutiner på plass igjen. Vi i Total har alltid vært opptatt av å bidra til å styrke bedriftene «våre»- altså dere kunder, ved nettverksbygging, planlegging, rådgivning og informasjonsdeling. Synergien...