Regnskapsakademiet

Drømmer du om å bli regnskaps­fører?

Det er utfordrende å få tak i dyktige regnskapsførere og -medarbeidere. For mange regnskapsbyråer går mye tid til opplæring. Regnskapsakademiet, som vi driver in-house, er først og fremst et svar på dette. Første kull startet høsten 2022, og siden har vi hatt flere vellykkede runder med kurs.

<– Følg oss på Facebook!

total okonomistyring web bilder 35

Reelle kunder

Konseptet er unikt idet kursdeltakerne får jobbe med reelle kunder i porteføljen til Total Økonomistyring. Deltakerantallet er maks ti per kurs, noe som gjør at vi blir godt kjent og dermed også stiller som referanse når disse senere søker jobb.

Vekt på rollen

Kursmateriellet er utarbeidet av Total Økonomistyring-gründer, Linda Karlson. Hun underviser ved Regnskapsakademiet og er opptatt av å lære elevene praktisk regnskapsførsel og hvordan de kan bli gode rådgivere. Nøyaktig hva det innebærer og hvordan rådgiverrollen best kan utøves, tillegges stor vekt på kurset.

Lærer PowerOffice Go

Deltakerne benytter regnskapsprogrammet PowerOffice Go, på samme måte som de ansatte i Total Økonomistyring. Selv om systemet gjør mye automatisk, er det viktig å kjenne til hva som skjer i systemet når man for eksempel bokfører bilag eller trykker «Godkjenn» på en lønnskjøring.

Målgrupper

Regnskapsakademiet er et tilbud til nyutdannede som trenger praksis, til folk som har lyst til å jobbe med regnskap, men som mangler utdanning og erfaring, og til folk som gjerne tok regnskapsutdannelse for en god del år tilbake og ønsker å freshe opp gammel kunnskap.

Hvem passer kurset for?

Du som er nyutdannet

Den onde sirkelen som handler om at man har fagkompetansen men ikke får jobb på grunn av manglende erfaring. Ved å ta hele kurset vil man både ha fått erfaring med praktisk regnskap, og du vil i tillegg få en referanseperson.

Du som er litt rusten

Du har gjerne vært innom regnskap for flere år siden men får ikke jobb fordi erfaringen har havnet for langt ned på CV’en. Dette vil være et perfekt oppfriskningskurs!

Du som er gira

Dette er en perfekt innføring for deg som har lyst å lære regnskap på en måte som gjør at du vil kunne få jobb.

Start video

Dette vil du lære

Du vil lære smidige måter å håndtere regnskapet på, og bli en trygg og god rådgiver som kan utarbeide rapporter og verktøy som din bedrift har nytte av.

Rapporter er viktige for kundene. Men hva må være med for at det skal gi nyttig verdi, utover om man har overskudd eller underskudd?

Det er ikke mange daglige ledere som har satt seg inn i- eller ønsker å sette seg inn i- arbeidskapitalprosent, likviditetsgrad, eller egenkapitalprosent. De vil vite- på et fornuftig, forståelig språk- hva som er status, og hva som må gjøres for å forbedre driften. Å utarbeide gode rapporter, alltid ha fokus på forbedringer og muligheter, er utrolig viktig.

Du som tar hele kurset, vil få tildelt en kunde hvor Total Økonomistyring AS har regnskapsførselen. Du vil, i samarbeid med regnskapsføreren, foreta oppgaver, utarbeide rapport, avstemme kontoer og innhente nødvendig dokumentasjon.

Som regnskapsfører stiller man spørsmål, hele tiden, og finner svarene.

Lønn er et omfattende og viktig område. Lønn er rett og slett noe man ikke tuller med- og det er viktig å foreta riktige beregninger på sykepenger.

Et regnskap er tall satt i system, et nydelig bilde når du blir kjent med det. Alt er i balanse, og det meste har bare ett svar. Det er dette som skiller regnskap fra økonomi.

Ved føring av bilag skal man alltid føre debet og kredit, pluss og minus. Akkurat som når du låner penger til noen, så får du en fordring (pluss, eller bedre, debet) og en minus (kredit) på banken din.

Denne kunnskapen dras videre inn i regnskapet og denne nydelige synergien vil vi følge gjennom kundereskontro, merverdiprinsipper, og egenkapital- som egentlig er gjeld til eier (aksjonær).

Det er så utrolig gøy når man avstemmer en bank, eller en kundereskontro, finner hvorfor det er differanse, og skjønner hva man må gjøre for å fikse den. Det er veldig tilfredsstillende, faktisk. Ja, jeg vet det høres nerdete ut, men dette er faktisk en av de mange gledene man vil få «AHA»- opplevelser med.

Når du går på kurs hos oss vil du få din egen arbeidsstasjon med to skjermer, tastatur og mus, slik at du arbeider effektivt, enten du jobber med oppgaver, case i PowerOfficeGo eller arbeider med kunden du har fått tildelt. Denne arbeidsstasjonen vil være tilgjengelig for deg 5 dager i uken, altså også utenom undervisningen. Det blir som å gå på jobb 😊

Vi digger periodiseringer. Det gjør at tallene blir forutsigbare, og det er enkelt å se hvilke kostnader som løper hver måned.

Det er jo også pålagt å påse at kostnadene er sammenfallende med inntektene (sammenstillingsprinsippet). Og det er naturlig. Vi skal gå grundig igjennom hvordan dette skal håndteres i praksis, og se hvor viktig det er å være oppmerksom på dette.

Er kåret til landets beste regnskapsprogram av både bedriftene og regnskapsførerne i flere år på rad.

Du vil få grundig innføring i programmet, føre regnskap og lære hvordan du oppretter en database i programmet. Det er et utrolig kjekt program som inneholder lønn, regnskap, rapporter og mye annet snacks.

Har et selskap refusjon på all mva når det er registrert i merverdiavgiftsmanntallet?

Svaret er nei. Og her er det mange fallgruver som kan slå kraftig ut dersom Skatteetaten går igjennom de ti siste årene og det har konsekvent blitt ført fradrag for all mva.

Har et selskap som er unntatt mva plikt til å rapportere merverdiavgift på tjenester fra utlandet som det ikke er mva på?

Svaret er ja.

I dette kurset går vi ikke grundig ned i paragrafene, men dere vil få en grundig innføring i hvordan prinsippene for merverdiavgift er bygget opp slik at dere vil være i stand til å vurdere- og innhente nødvendig informasjon for å håndtere merverdiavgifts- problematikk korrekt.

Les mer om våre kurs

Søk om plass

Total Økonomistyring rådgivning og regnskap

"Regnskapsbransjen er presset på tid. Å slippe opplæringsbiten og heller ansette noen fra Regnskapsakademiet, som allerede har fått opplæring, gjør at de vil være et førstevalg."

Marie Bjørknes, daglig leder ProSjekt Regnskap

5/5
Nå har jeg fått et godt grunnlag til å kunne jobbe med regnskap, noe som i utgangspunktet var helt ukjent for meg.
Kari-Anne
Regnskapsmedarbeider, 43 år
5/5
Jeg lærte mye mer enn forventet og er imponert over kursholderne. De ønsker virkelig at vi skal forstå, noe som gjorde at det var lett å spørre om hjelp. 
Andrine
Regnskapsmedarbeider, 23 år
5/5
Ekstra kjekt var det å få jobbe med reelle kunder, noe som virkelig gir innsyn i hvordan ting fungerer.
Møyfrid R. Hagen
Regnskap- og lønnsmedarbeider, 49 år
total okonomistyring web bilder 12

På Regnskaps­akademiet får du en praktisk tilrettelagt undervisning og jobber med reelle kunder.

Total Økonomistyring AS har kontorer i Sandnes, Stavanger, Ålgård og Oslo og kunder over hele landet. Målet er å være tett på kundene uansett hvor de måtte befinne seg.

Er du på jakt etter ny regnskapsfører eller ny jobb, trenger du nytt regnskapssystem eller nye medarbeidere, eller har du andre ting du vil snakke med oss om, ta kontakt.