Gründere med ambisjoner

Å starte bedrift er spennende. Det er utrolig gøy å se ideene sine gi resultater, og kanskje er du en av dem som liker å gi «bånn gass»? Eller kanskje en mer forsiktig tilnærming, holder igjen selv om man ser at marked og etterspørsel kan gi næring til vekst?

Linda Karlson Total Økonomistyring

Skrevet av:

Linda Karlson

Risikovillighet blant gründere er selvsagt varierende.
Bare 28% av norske gründere er kvinner, og ifølge en undersøkelse DNB har utført er kvinner reddere enn menn for å utvide virksomheten. Samtidig viser undersøkelsen at kun halvparten av virksomhetene som startet i 2003 var aktive ti år etter.

Det er viktig å utarbeide en god forretningsplan med budsjett og en langsiktig strategi for å lykkes.
Ved ansettelser påløper det ekstrakostnader ikke bare i form av lønn, men også arbeidsgiverplikter- og det er utrolig viktig å knytte til seg de rette personene i en liten virksomhet.
Utvidelse av produktspekter kan være en god ide, men en markedsundersøkelse i forkant kan være smart. Kanskje trenger man større lokaliteter ved utvidelse av virksomheten og det påløper kostnader relatert til husleie og større varelager?

Likviditet, altså betalingsdyktigheten er viktig, få kontroll på når man får penger inn og når man må betale leverandører. Arbeid med leverandørene for å få gunstige betalingsbetingelser og pass på kundefordringene- det hjelper ikke om man fakturerer regelmessig hvis man ikke får inn pengene!

Bruk en rådgiver med annen kompetanse enn den du selv besitter, lytt til råd og ha en tett dialog med banken. Knytt til deg et styre, en regnskapsfører eller makker du kan diskutere med.

digital increasing bar graph with businessman hand overlay

Ikke vær redd for å satse om du har en forretningside du har tro på, ha litt is i magen, et budsjett som er realistisk og gå inn 100% for det du vil holde på med.

*Vi gjør oppmerksom på at enkelte av satser og beløp kan være gjenstand for endringer, men prinsippene som er beskrevet i artiklene er gjeldende.

Ønsker du en utdypning eller beregning i forhold til ditt selskap så ta kontakt på Linda@totalokonomistyring.no

Del gjerne på sosiale medier:

Facebook
LinkedIn
E-post
Print

Ta kontakt for en prat

Har du noen spørsmål om det som står i artikkelen, eller lurer du på noe ellers? Ta gjerne kontakt så inviterer vi på en kopp kaffe!
Hei der!

Følg oss:

Har du lest disse artiklene?

Total Økonomistyring AS har kontorer i Sandnes, Stavanger, Ålgård og Oslo og kunder over hele landet. Målet er å være tett på kundene uansett hvor de måtte befinne seg.

Er du på jakt etter ny regnskapsfører eller ny jobb, trenger du nytt regnskapssystem eller nye medarbeidere, eller har du andre ting du vil snakke med oss om, ta kontakt.